(085) 222 10 84

Driedubbel glas laten plaatsen.

De Ug-waarde, dààr komt het op aan

Hightech isolerend glas

Met hightech isolerend glas van GAYKO met driedubbel glas en argongasvulling bereikt u een uitstekende Ug-waarde: 0,5/(m2K). Houdt u rekening met de stijgende kosten voor het verwarmen van uw woning, als u overweegt uw ramen en deuren te vervangen. De isolatiewaarde dat is waar het om draait.

In de afgelopen 40 jaar is de beglazing van kozijnen voortdurend ontwikkeld en verbeterd. Tot eind jaren zeventig werden overwegend kozijnen met enkel glas (met een Ug-waarde van > 6,0 W/(m2K) toegepast. Later - ongeveer tot 1994 - werd het traditionele (dubbele) isolatieglas gebruikt, met Ug-waarden van 3,0 W/(m2K). In 1994 werd er bij de calculaties voor de isolatievoorschriften voor het eerst rekening gehouden met de isolatiewaarde van kozijnen. Vanuit een energie- en bouwtechnisch oogpunt zijn kozijnen die vóór 1995 zijn gemaakt, sterk verouderd en zijn deze dringend aan vervanging toe. De standaard van dit moment is: isolerend dubbel glas. Een vulling met edelgas in de tussenruimte en een dunne, onzichtbare coating zorgen voor goede isolerende eigenschappen.

 

Ook in de standaarduitvoering kunt u bij GAYKO al rekenen op een meer dan gemiddelde isolatie, met een Ug-waarde van 1,1 W/(m²K). Met hightech warmtebeschermend glas van GAYKO behaalt u de beste waarden. Dankzij de drie ruiten met argongasvulling wordt een uitstekende Ug-waarde behaald van 0,5 W/(m²K) en daarmee is dit systeem geschikt voor passiefhuizen. Vanwege de grotere inbouwmaat is het kozijnmodel GAYKOKLIMA Passiv geschikt voor deze beglazing

Ug-waarden
  Driedubbel
hightech isolerend glas
Dubbel
hightech isolerend glas
Dubbel
isolerend glas
Isolatieglas
(dubbel glas)
Enkel glas
Periode momenteel momenteel vanaf 1995 vanaf 1994 tot eind jaren 70
Ug-waarden
W/(m2K)
tot 0,5
W/(m2K)
tot 0,7
W/(m2K)
tot 1,1
W/(m2K)
3,0
W/(m2K)
> 6,0
W/(m2K)
 

Bij kozijnen met optimale isolatie speelt het glas een belangrijke rol. Aan de hand van de U-waarden (warmtetransportcoëfficiënten) kan de omvang van energieverliezen worden berekend. Deze Ug-waarde geeft informatie over de warmteoverdracht van een ruit. Een goede reden om hier zeker als u nieuw gaat bouwen rekening mee te houden. Plaats daarom driedubbel glas in uw nieuwe kozijnen van Gayko.

Energie besparen via grote ramen

Grote ramen brengen licht in een gebouw. Dankzij de perfect isolerende GAYKO kozijnen met grote ruiten profiteert u bovendien - vooral als de ramen naar het zuiden zijn gericht - optimaal van het licht en de warmte die de zon gratis levert. Tegelijkertijd beschermt u zich tegen te grote hitte. In de winter, als de zon laag staat, laten GAYKO-kozijnen met superisolerende beglazing (met een Ug-waarde tot 0,5 W/m2K) meer warmte binnen dan er via het raam weer naar buiten gaat. Door de positieve energiebalans loopt uw energieverbruik voor verwarming duidelijk terug.

De uitstekende isolatiewaarden zijn het resultaat van uitstekend isolerend vensterglas, toptechnologie in het kozijnprofiel en –frame, GAYKOTGS , de ‘warme kant’ en een vakkundige montage. Bovendien garandeert GAYKO een hoge stabiliteit en scheurbestendigheid ondanks het hoge ruitgewicht dankzij de gepatenteerde technologie GAYKOESP (extreem stabiele profielbevestiging).

 

 

 

 

 

Download de brochure!

                  

610