(085) 222 10 84

Glas en kozijnen van voor 1995 kunt u beter vervangen.

Kozijnen: op de eerste plaats bij nieuwbouw en renovatie

​Bij oude kozijnen gaat veel energie verloren. Maar wist u dat dit ook geldt voor kozijnen met dubbelglas die vóór 1995 zijn aangebracht? Ongeacht of het gaat om houten, aluminium of kunststof kozijnen. U kunt dan wel het glas vervangen, maar dat lost niets op. Het geheim van een isolerend kozijn is juist de techniek van het kozijnprofiel. Bij de randen van het glas – in het kozijn , bij de kozijnranden én bij de aansluiting op het metselwerk gaat namelijk veel warmte verloren. Als u daadwerkelijk energie wilt besparen, doet u er daarom goed aan om het glas samen met het kozijn te vervangen.

Slim renoveren betekent vooral de juiste prioriteiten stellen. U boekt de snelste en meeste winst als u eerst de bouwelementen vervangt waar veel energie verloren gaat. Dat is niet eens in de eerste plaats de verwarming of het dak. U gaat veel, heel veel energie besparen als u het glas met de kozijnen vervangt. Dat wordt uw eerste winst!

In 1994 werd er bij de calculaties voor de warmtebeschermingsvoorschriften voor het eerst rekening gehouden met de isolatiewaarde van kozijnen. Vanuit een energie- en bouwtechnisch oogpunt zijn kozijnen die vóór 1995 zijn gemaakt, dus sterk verouderd en zijn deze dringend aan vervanging toe. Zo hebben witte kozijnen met traditioneel enkel glas een heel hoge Ug-waarde (warmtetransportcoëfficiënt van glas) van >6,0 W/(m2K); bij de na die tijd geïnstalleerde kozijnen met isolatieglas (dubbel glas) is de Ug-waarde 3,0 W/(m2K).

Ook in de standaarduitvoering kunt u bij GAYKO al rekenen op een meer dan gemiddelde warmtebescherming, met een Ug-waarde van 1,1 W/(m²K). Met GAYKO-Super isolerend glas haalt u de beste waarden; dankzij de drie ruiten met argongasvulling wordt een uitstekende Ug-waarde behaald van 0,5 W/(m²K) en daarmee is dit systeem geschikt voor passiefhuizen.

Potentiële besparing bij vervanging van oude kozijnen

Kozijnen van GAYKO reduceren warmteverlies via de randen van het kozijn; bij renovatie of nieuwbouw vormen ze een belangrijk onderdeel van de isolatie van panden.

 

* Bij vervanging van kozijnen met enkel glas bespaart u maximaal € 1600. Calculatiebasis: eengezinswoning met een ruitoppervlak van circa 27 m2. Energieprijzen per 01.07.2008.

 

Download de brochure!

                  

611