(085) 222 10 84

Kozijnen kopen om de inbreker buiten te houden


Een raam lichten in een Gayko-kozijn? Vrijwel onmogelijk

           

Een goede reden om kozijnen van Gayko te kopen is het uitgekiende binnenwerk van de SafeGA-kozijnen. Deze uitvoering waarborgt optimale veiligheid. Het samenspel tussen GAYKOESP en GAYKOGVS staat garant voor een beslissende voorsprong op het gebied van veiligheid; de beslagdelen en sluitstukken van GAYKOGVS (tegengesteld sluitsysteem) zijn onwrikbaar bevestigd. De schroeven van alle beslagdelen worden vastgeboord in het kunststof, staal en ook nog een massieve PVC-lijst (GAYKOESP), die als een ruggengraat door het gehele kozijn en vleugelframe loopt. De schroeven zitten net zo vast als pluggen in een muur; onwrikbaar en bovendien extreem belastbaar. Verschuiven van de vleugels is onmogelijk; bij een poging om het raam te lichten - in welke richting dan ook - treedt immers een stoppende kracht op. Traditionele ramen daarentegen kunnen in minder dan 10 seconden in één richting worden gelicht. Het kopen van Gayko kozijnen is een bescherming tegen woning inbraak.
 De Gayko-veiligheidsgreep met doorboorbeveiliging          

De stabiele GAYKOSafeGA-veiligheidsgrepen zijn afsluitbaar en vergrendelen alle bewegende sluitdelen van het beslag absoluut onwrikbaar. Zo is elke poging om het raam te lichten gedoemd te mislukken. De enorm hoge trek- en zijdelingse krachten die bij het lichten worden uitgeoefend op de beslagdelen en die bijvoorbeeld sluitnokken uit het sluitstuk laten lopen, worden geblokkeerd door de vergrendeling. Bij de GAYKOSafeGA-uitvoeringen is een doorboorbeveiliging ingebouwd; deze beschermt het beslagmechaniek afdoende tegen boorpogingen van buitenaf.
 


 

Veiligheidsglas tot RC 3          

Ruit inslaan? Dat is vrijwel onmogelijk bij veiligheidsglas. Een voorbeeld: GAYKOSafeGA-veiligheidsglas in de klasse B1. Dat bestaat uit verschillende ruiten, die door een transparante, extreem scheurbestendige tussenlaag met elkaar zijn verbonden. Dit glas is zo is zo sterk dat een inbreker voor een doorbraak van 40 x 40 cm maximaal 50 maal met een zware bijl op het glas moet inhakken. Dat kost kracht en veel tijd! In de particuliere woningbouw wordt meestal veiligheidsglas gebruikt met inslagvertragende eigenschappen (volgens RC 2 P4A (A3)-veiligheidsglas) en doorbraakvertragende eigenschappen (volgens RC 3 P6B (B1)-veiligheidsglas). Dat staat garant voor betrouwbare bescherming.            

 

 


            

Download de brochure!

                  

606